Cara Menikmati Keindahan Dalam Kegilaan Bandar Tokyo

Bagi sesetengah pelancong, Jepun dikenali sebagai destinasi pelancongan yang amat menyeronokkan kerana banyak perkara unik yang boleh diterokai. Terutamanya jika anda memilih Tokyo sebagai destinasi.
Bandar tokyo amat terkenal dengan kos sara hidupnya yang tinggi, oleh itu anda memerlukan pelan yang rapi agar dapat menjimatkan kos perjalanan anda. Jom kita lihat 5 perkara yang anda patut lakukan ketika di Tokyo

#1. Mengabadikan kenangan di  Menara Tokyo.

Menara yang memiliki ketinggian 332.6 meter ini merupakan mercu tanda kota metropolis Tokyo. Pada pandangan pertama, Menara Tokyo akan sedikit mengingatkan tentang Menara Eiffel di Perancis.
Didominasi warna oren dan putih, menara ini sebenarnya digunakan untuk komunikasi dan pusat pemerhatian. Lokasinya terletak di daerah Shiba-koen di Minato, Tokyo. Jika anda berada di atas menara ini anda mungkin dapat melihat seluruh bandar Tokyo.

#2. Lawatan kuliner di Pasar Ikan Tsukiji.

Jika anda ke Tokyo anda haruslah menikmati pelbagai jenis makan di sana kerana Tokyo sememangnya negara yang kaya dengan pelbagai masakan di dunia. Sekiranya anda ingin merasa masakan , Sakura State, anda boleh  melawat Pasar Ikan Tsukiji yang terletak di pusat bandar Tokyo. Di sini anda boleh menikmati pelbagai jenis makanan yang antara menu utamanya adalah ikan#3. Memanjakan Mata di Tokyo Skytree.
Tokyo Skytree adalah bangunan tertinggi di Jepun yang hampir sama dengan ketinggian  Burj Khalifa di Dubai, Emiriah Arab Bersatu. Ketinggiannya mencapai 634 meter, anda boleh melihat keindahan kota Tokyo. Pembinaan itu sendiri mengambil masa empat tahun dan menghabiskan kira-kira 12 billion.

#3. Lawatan kebudayaan ke Asakusa

Tidak jauh dari Tokyo Skytree, terdapat kawasan kuil yang boleh anda lawati Asakusa. Sensoji yang paling terkenal bernama Candi tertua di Jepun. Tempat ini diasaskan oleh Hinokuma Hanamari dan Hinokuma Takenari sebagai tempat ibadah di Kannon God.

#4. Menikmati suasana romantik di Jambatan Rainbow

Jambatan Rainbow juga merupakan salah satu destinasi yang disyorkan untuk melawat sambil melihat sesuatu yang tidak dapat dilupakan di Tokyo. Lokasi ini terletak di Odaiba yang dinamakan sebagai “Pulau Sampah”, tetapi kini ianya  telah berubah menjadi turis prima donna. Jambatan Rainbow pada waktu malam ini menawarkan pemandangan super romantis di pantai dengan latar belakang lampu bandar yang berberkilauan.
0 Komentar untuk "Cara Menikmati Keindahan Dalam Kegilaan Bandar Tokyo"

 
Copyright © 2014 panas panas - All Rights Reserved
Template By Catatan Info